Ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Παύλος Παυλίδης γεννήθηκε στη Βέροια τον Ιούλιο του 1963, από Μικρασιάτες γονείς. Πατέρας του ήταν ο Χρήστος Παυλίδης αυτοκινητιστής και μητέρα του είναι η Ζωή Παυλίδου-Αξεραηλίδου.

Ολοκλήρωσε τις πρωτοβάθμιες σπουδές του στο 6ο δημοτικό σχολείο Βέροιας, τις γυμνασιακές του στο 2ο γυμνάσιο (σημερινό Φιλίππειο) και τις λυκειακές του στο 2ο λύκειο (σημερινό δημαρχείο Βέροιας).

Το 1982 εισήχθη στο πανεπιστήμιο του Μπάρι στην Ιταλία στο Φυσικό Τμήμα και μετέπειτα μετεγγράφει στο ΑΠΘ. Ταυτόχρονα απέκτησε δίπλωμα Προγραμματιστή-Αναλυτή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Το 1995 εκλέχθηκε Πρόεδρος στις Αστικές Συγκοινωνίες της Βέροιας και των διαμερισμάτων της, αναλαμβάνοντας χρέη και αβέβαιο μέλλον. Εκτοτε έως σήμερα με αγώνα και δυσβάστακτες προσπάθειες κατόρθωσε μαζί με τους συναδέλφους του να ξεχρεώσει τον οργανισμό και να κοιτάει το μέλλον επενδύοντας διαρκώς αλλά και προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Από το 2001 έως το 2015 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας των Αστικών Συγκοινωνιών όλης της Ελλάδος και το 2004 διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας της «Γενικής Συνομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Α.Ε.)» εκπροσωπώντας και τους κλάδους των ταξί, των φορτηγών, των βυτιοφόρων, των τουριστικών λεωφορέιων, των υπεραστικών, κλπ.

Το 1996 πρωτοστάτησε κι οργάνωσε Πανελλαδικά όλες τις Αστικές Συγκοινωνίες της χώρας δημιουργώντας τον «Πανελλαδικό Αλληλασφαλιστικό Συνεταιρισμό Αστικών Λεωφορείων» διατελώντας Πρόεδρος αρχικά και έως σήμερα Αντιπρόεδρος.

Το 2003 εκλέχθηκε και βοήθησε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα στον Σύλλογο των Πολυτέκνων Ν. Ημαθίας και από το 2008 έως το 2010 διατέλεσε Πρόεδρος του.

Από το 1994 έως το 2002 συμμετείχε ως μέλος σε διάφορες Επιτροπές του Δήμου Βέροιας κι από το 1998 έως σήμερα είμαι τακτικό μέλος της «Επιτροπής Κυκλοφορίας».

Έχει συνεργαστεί Πανελλαδικά με πολλά μελετητικά γραφεία και Συγκοινωνιολόγους, με θέμα τα κυκλοφοριακά προβλήματα των πόλεων κι έχει παρακολουθήσει διεθνή συνέδρια και ημερίδες.

Το 2006 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας κι από το 2006 έως το 2008 διατέλεσε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Από το 2008 έως το 2010 διατέλεσε Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Οικονομικών Δήμου Βέροιας. Συμμετείχε σε Επιτροπές και εκπροσώπησε τον Δήμο Βέροιας όπου κλήθηκε να παραστεί.

Από το 2009 έως το 2010 διατέλεσε Πρόεδρος στην Αναπτυξιακή εταιρία του Δήμου Βέροιας.

Από το 2011 έως το 2014 ήταν Πρόεδρος στο ΝΠΔΔ Δήμου Βέροιας με αντικείμενο τον Αθλητισμό, τους Βρεφονηπιακούς, την Κοινωνική πολιτική (Δημοτικό Ιατρείο, Κοινωνικό παντοπωλείο, κλπ), τα ΚΑΠΗ, το ΚΗΦΥ και τα ΚΔΑΠ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Παύλος Παυλίδης είναι παντρεμένος με την Πρόεδρο του Μικρασιατικού Συλλόγου Ημαθίας και πρώην Νοσηλεύτρια, κ. Αλεξοπούλου Αναστασία κι έχει τέσσερα παιδιά και δύο εγγόνια. Την Ζωή Παυλίδου Εκπαιδευτικό, τον Χρήστο και την Κωνσταντίνα Παυλίδη Πτυχιούχους Οικονομολόγους του Πανεπιστημίου Μακεδονία και τον Ελευθέριο Παυλίδη φοιτητή στο Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονία.

 

Τι έργα έκανε στο δήμο Βέροιας