Όλοι εμείς που επιλέξαμε, να ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο, που βιώνουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, την ανεργία, την κλιματική αλλαγή, την δυσπραγία, την έλλειψη υποδομών, την έλλειψη δημοκρατίας και συμμετοχής στα κοινά, αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη λογική της κριτικής «εκ του ασφαλούς», της σιωπής, της αδράνειας, της αδιαφορίας και της ατομικότητας που επέδειξε τα τελευταία χρόνια στον Ιστορικό μας δήμο Βέροιας η παρούσα δημοτική αρχή οδηγώντας τον δήμο στη οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική απομόνωση.

Σήμερα όλοι εμείς που νοιαζόμαστε για το μέλλον αυτού του τόπου οφείλουμε να αναλάβουμε κοινή δράση με αρχή τα τοπικά και άμεσα κοινά πράγματα.

Όλοι εμείς που μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για ανθρώπινες πόλεις και μια αξιοπρεπή καθημερινή ζωή, που θέλουμε ένα ανοιχτό, αλληλέγγυο και δημοκρατικό Δήμο χωρίς αποκλεισμούς, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για μια νέα αυτοδιοικητική παρέμβαση με σκοπό καλύτερων ανθρώπινων όρων ζωής στον τόπο μας.

Όλοι εμείς χρόνια τώρα ενεργοί πολίτες του διευρυμένου Δήμου Βέροιας, αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε μια νέα ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση τους «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» πέρα από τα υπαρκτά κόμματα, με βαθιά δημοκρατικές διαδικασίες, να αντιδράσουμε και να υφάνουμε ένα νέο σχέδιο, να επινοήσουμε ένα όραμα αλλαγής κι εξόδου από το αδιέξοδο, με κοινή βάση τον ιστορικό τόπο μας, σεβόμενοι τις αρχές και τις αξίες που μας άφησε σαν παρακαταθήκη στο πέρασμα των αιώνων.

Στεκόμαστε απέναντι και ενάντια στην αποξένωση και την αδιαφορία για τα κοινά, τον ατομικισμό και την αντικοινωνική συμπεριφορά, που επέδειξαν τα τελευταία χρόνια στον Ιστορικό δήμο Βέροιας οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης οδηγώντας τον δήμο μας στη οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική απομόνωση.

Για εμάς τους «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης που δείχνει έμπρακτα το σεβασμό του στη δημόσια περιουσία και συμμετέχει στα κέντρα αποφάσεων.

«ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» του Δήμου Βέροιας

Το λίκνο μας, είναι ένας ιστορικός χώρος της Κεντρικής Μακεδονίας, προικισμένος με πολιτιστική παρακαταθήκη και ιστορικά μνημεία παγκοσμίου ενδιαφέροντος τα οποία καλούμαστε να σεβαστούμε, να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε, χωρίς να σερνόμαστε πίσω από κομματικές σκοπιμότητες για να προωθήσουμε προσωπικά βιλαέτια.

Ο Δήμος μας βρίσκεται σε παρατεταμένη στασιμότητα. Είναι από τους τελευταίους Δήμους σε επενδύσεις από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους. Περιορίστηκε σε μια “αγχωμένη διαχείριση”, επενδύοντας, μόνο στο “φαίνεσθε” και από “γίγνεσθαι” ελάχιστα έως τίποτε.

Το παρωχημένο πρότυπο διοίκησης των τελευταίων χρόνων κόστισε πολλαπλώς σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο σε όλους τους δημότες. Η «εξουσία του ενός», οι πολιτικές κολεγιές, η φιλοσοφία «των δικών μας» και «των άλλων», οι υποσχέσεις σε «κολλητούς» χωρίς αντίκρισμα που οδήγησαν σε δημοτικές κόντρες ζημιώνοντας τον δήμο, η απαξίωση των ευεργετών της πόλης, η πολιτική και κοινωνική απαξίωση γυναικών που κρίθηκαν ανίκανες να ασκήσουν διοίκηση, είχε σαν αποτέλεσμα ο δήμος Βέροιας να διασύρεται στην συνείδηση των πολιτών!!

Μια σύγχρονη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη οφείλει να ενώνει, αντί να διαχωρίζει τους δημότες, να αφυπνίζει, αντί να «κοιμίζει» τις συνειδήσεις, να δημιουργεί φρέσκα οράματα, αντί να βολεύεται με «μπαγιάτικες φαντασιώσεις»!!

Οι «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» ερχόμαστε να υλοποιήσουμε συνεργασίες σε κάθε επίπεδο με όλους τους πολίτες του δήμου Βέροιας μετατρέποντας την φυγόκεντρη δύναμη του διχασμού, σε κεντρομόλο δύναμη της ενότητας!!

Με τις προτάσεις μας, πάντα σε συνθήκες πλήρους και αυτονόητης για τη πραγματική δημοκρατία διαφάνειας, παρεμβαίνουμε ουσιαστικά στους βασικούς τομείς του Δήμου για Πρόοδο, Υγεία, Παιδεία, Ανθρωπογενές Περιβάλλον, Πολιτισμό και Αθλητισμό.

Σε αυτήν την δύσκολη αλλά όμορφη προσπάθεια μας, καλούμε όλους τους Δημοκρατικούς πολίτες του δήμου Βέροιας να έρθουν μαζί μας.

Γιατί τελικά είμαστε όλοι «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ».